Tompos Opra Ágota munka közben
Támogatók, szervezők
A Nagybánya Tájképfestő Telep támogatói és szervezői

Az állandóan felmerülő anyagi gondok megszüntetésére - melyek igen nagymértékben gátolták a telep működését - létrehoztuk Jean Tamás kezdeményezésére és támogatásával a Nagybányai Képzőművészeti és Kulturális Alapítványt, amely hatékony és sokoldalú támogatást nyújtott tevékenységünkhőz, amelyet a késöbbiekben (2002-től) egyre inkább a Nagybányai Képzőművészeti és Kulturális Egyesület szervező tevékenysége váltott fel.

A fent említetteken kivül, állandó támogatóink: Nagybánya Városi Önkormányzata, Mármaros Megyei Önkormányzat, a Communitas Alapítvány. A külfőldi támogatok közül: Illyés Alapítvány, majd annak folytatója a Szülőföld Alapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap, és igen jelentős az Academia Humana japán alapítvány tíz évre előre bíztosított támogatása, amiből ennek a honlapnak a költségeit is fedezzük.

Az egyre értékesebb eredmények, a telep hírneve újabb-többnyire helyi-támogatók bevonását tették lehetővé. Igy Blaskó István és Schneider László igazgató úrak rendszeres támogatását élvezhetjük. Utoljára de nem utolsó sorban, az alapításunk óta élvezhetjük Tőkés László erkölcsi és anyagi gondoskodását, aki rendszeres évi látogatója és lelkesítője telepünknek. Munkásságunk, eredményeink nem maradtak észrevétlenek, mert belfödön és külföldön egyaránt elismerésekkel honorálták.


JEAN TAMÁS
KISS FERENC
KEREKES ZSÓKA
LES család
LUGOSSY MIHÁLY
SCHNEIDER ANNAMÁRIA
TŐKÉS LÁSZLÓ
VARGA IMRE
VIDA NOÉMI
BLASKÓ ISTVÁN

CHIO asszony

FARKAS ZOLTÁN

KISS SÁNDOR

LUDESCHER ISTVÁN

TENK LÁSZLÓ

VÉSŐ ÁGOSTON
honlapterv: PINTER VISUAL